Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Hajnal a tiltott kertben" by Susan Abulhawa * eBook PDF Kindle ePub Free

Hajnal a tiltott kertben

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Hajnal a tiltott kertben
  • Author : Susan Abulhawa
  • Release Date : January 21, 2017
  • Genre: Romance,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 2053 KB

Description

Amal egy nyomorĂșsĂĄgos menekĂŒlttĂĄborban lĂĄtja meg a napvilĂĄgot – földmƱves csalĂĄdjĂĄt 1947-ben hurcoltĂĄk el PalesztinĂĄbĂłl, csecsemƑ bĂĄtyjĂĄt elraboltĂĄk, anyjĂĄt pedig Ă©rzĂ©ketlennĂ© tett a fĂĄjdalom. BĂĄr apja lĂĄtĂĄstĂłl vakulĂĄsig dolgozik, hajnalonta felolvas a lĂĄnyĂĄnak, hogy egyĂŒtt ĂĄlmodjanak egy mĂĄsik vilĂĄgrĂłl.

Amal törtĂ©nete egy egĂ©sz nĂ©prƑl szĂłl, arrĂłl, hogy lehet tĂșlĂ©lni hatvan Ă©ven ĂĄt a Palesztin–Izraeli konfliktus ĂĄrnyĂ©kĂĄban. ApĂĄk Ă©s fiĂșk, asszonyok Ă©s lĂĄnyaik, akik szeretnek Ă©s remĂ©lnek, miközben szĂ­vet tĂ©pƑ vesztesĂ©geket Ă©s szörnyƱ traumĂĄkat szenvednek el. Ki Ă­gy, ki Ășgy Ă©li tĂșl a borzalmakat, de soha nem szƱnnek meg vĂĄgyakozni egy jobb vilĂĄg utĂĄn.

Susan Abulhawa a palesztinai hatnapos hĂĄborĂș egyik menekĂŒlttĂĄborĂĄban szĂŒletett 1970-ben. KĂŒlönbözƑ arab orszĂĄgokban töltött rendkĂ­vĂŒl hĂĄnyatott kisgyermekkora utĂĄn kamaszkĂ©nt az EgyesĂŒlt Államokba kerĂŒlt nevelƑszĂŒlƑkhöz, ma is ott Ă©l.

MiutĂĄn 2000-ben visszalĂĄtogatott PalesztinĂĄba, majd 2002-ben a dzsenĂ­ni menekĂŒlttĂĄborban szemtanĂșja volt egy borzalmas vĂ©rfĂŒrdƑ következmĂ©nyeinek, elszĂĄnt aktivistĂĄja Ă©s szĂłszĂłlĂłja lett a nyugati vilĂĄgban a palesztinok ĂŒgyĂ©nek. ÍrĂĄsai a palesztin nĂ©p sorsĂĄnak Ă©rzĂ©keny hĂ­rmondĂłi.

A Hajnal a tiltott kertben az elsƑ regĂ©nye, mely a szerzƑ szemĂ©lyes dzsenĂ­ni Ă©lmĂ©nyeinek hatĂĄsĂĄra szĂŒletett meg, s noha szereplƑi kitalĂĄlt alakok, a felrajzolt törtĂ©nelmi-politikai hĂĄttĂ©r Ă©s esemĂ©nyek mind valĂłsĂĄgosak.

Alig tizenöt centire voltak egymĂĄstĂłl, de ebben a tizenöt centiben benne volt közel hĂșszĂ©vnyi idƑ, egy hĂĄborĂș, kĂ©t vallĂĄs, egy holokauszt, egy katasztrĂłfa, kĂ©t anya, kĂ©t apa, egy sebhely Ă©s egy titok, mely lomha pillangĂł mĂłdjĂĄra verdesett a szĂĄrnyĂĄval.


Download Books "Hajnal a tiltott kertben" PDF ePub Kindle